UČENICI I NASTAVNICI OSNOVNE ŠKOLE “ALEKSA ŠANTIĆ” IZ UGLjEVIKA OBILjEŽILI SU DANAS DAN UČENIČKOG STVARALAŠTVA :: Semberija INFO ::

 

UČENICI I NASTAVNICI OSNOVNE ŠKOLE “ALEKSA ŠANTIĆ” IZ UGLjEVIKA OBILjEŽILI SU DANAS DAN UČENIČKOG STVARALAŠTVA


Foto
Lena Milovanović, Aleksandra Stevanović, Ana Jovanović, Dejan Todorović, Dunja Đurić i Divna Tomić  učenici devetog razreda, nagrađeni su Vukovom diplomom za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje u toku osnovnog obrazovanja.

Đakom generacije proglašen je Dejan Todorović.

Direktor Osnovne škole “Aleksa Šantić” Vladimir Đokić poželio je maturatnima srećan upis u srednje škole i nastavak daljeg školovanja.

-Ova generacija je bila odlična. Nastavili smo niz uspješnih rezultata na opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima. Tri učenika su osvojila prva tri mjesta na republičkim takmičenjima i tako na najbolji način prezentovali svoju školu i opštinu Ugljevik-rekao je Đokić i dodao da je ova generacija brojala 98 maturanata.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, zamjenica načelnika Vanja Zekić, predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić i predstavnici Rudnika i termoelektrane Ugljevik uručili su novčane poklone, laptop računare i poklone najboljim učenicima.



Načelnik Perić nagradio je Đaka generacije Dejana Todorovića i čestitao učenicima i nastavnicima uspješan završetak školske godine.

-Obrazovanje i vaspitanje je veoma važno za našu djecu, sadašnje i buduće generacije, zato posvećujemo posebnu pažnju njihovom školovanju. Najbolji učenici su uložili poseban trud i energiju. Naša uloga je da ističemo najbolje i to ćemo činiti i u narednom periodu-istakao je Perić.

On je dodao da je u toku ove godine opština Ugljevik izdvojila znatna materijalna sredstva kako bi se poboljšao kvalitet nastave.

-U ovoj školi zamjenili smo stolariju i uložili preko 60.000 KM, da bi učenici imali što bolje uslove nastave-podsjetio je Perić i najavio dalju podršku školstvu iz lokalnog budžeta.

Opština Ugljevik je ovu namjenu, novčane poklone najboljim učenicima i nastavnicima izdvojila 3.500 KM.