POTPISANI UGOVORI ZA IZGRADNjU 12 KUĆA NA PODRUČJU OPŠTINE UGLjEVIK :: Semberija INFO ::

 

POTPISANI UGOVORI ZA IZGRADNjU 12 KUĆA NA PODRUČJU OPŠTINE UGLjEVIK


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić potpisao je danas ugovore  o gradnju stambenih objekata za 12 korisnika čije su kuće oštećene ili uništene u klizištima uzrokovanim obilnim padavinama  2014. godine.

Vrijednost ovog projekta je milion konvertibilnih maraka, a biće realizovan zajedničkim angažmanom  Opštine Ugljevik i UNDP-a.



Sredstva od 700.000 KM je obezbijedila EU posredstvom UNDP-a, a 300.000 KM Opština je izdvojila iz budžeta za kupovinu placeva i izgradnju neophodne  infrastrukture.

“Opština Ugljevik obezbijedila je projekte, građevinske dozvole, infrastrukturu, a za šest porodica obezbijedili smo zemljište u mjesnoj zajednici Ravno Polje. Preostalih šest porodica imalo je zemljište za gradnju”, rekao je Perić novinarima nakon potpisivanja ugovora.



On je podsjetio da Opština Ugljevik ima jedinstven projekat stambenog zbrinjavanja svih porodica kojima je to potrebno.

“Za ovaj projekat prioritet imaju višečlane i socijalno ugrožene porodice”, dodao je Perić.

Jovo Jović iz Ugljevik Sela kaže da mu je klizište 2014. godini odnijelo kuću, te da će mu ova pomoć rješiti problem stambenog zbrinjavanja budući da sam nije bio u mogućnosti iznaći sredstva neophodna za gradnju.

Pero Lazić iz Gornje Krćine ističe da je ovo veliki korak u rješavanju problema uzrokovanih pokretanjem klizišta 2014. godine.

“Pojavile su se pukotine na kući koje nije bilo moguće sanirati. Novi stambeni objekat mnogo će značiti meni i mojoj porodici jer ćemo konačno imati siguran krov nad glavom”, kaže Lazić.

Ugljevik info