EPISKOP FOTIJE: SVAKI HRAM JE VELIKO BOŽIJE I LjUDSKO DJELO :: Semberija INFO ::

 

EPISKOP FOTIJE: SVAKI HRAM JE VELIKO BOŽIJE I LjUDSKO DJELO


Foto
Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije osveštao je danas u Mezgraji-Gaj kod Ugljevika temelje budućeg hrama koji će biti posvećen Svetoj Trojici i poručio da je svaki hram veliko Božije i ljudsko djelo.
 
"Ovaj budući hram će biti mjesto prepuno slave Božije gdje će se služiti svete liturgije, večernja, jutrenja, bogosluženja, akatisti svetima, molitve za bolesne, molitve za izgonjenje demona, za zdravlje stoke, blagoslov polja, žita i sve ono što je potrebno ljudima u životu ovozemaljskom", rekao je vladika.
 
Episkop Fotije je istakao da će ovaj kraj, kad se sagradi hram, dobiti svoju ličnu kartu, te da će novosagrađena crkva biti svjetilo sa svih strana.
 
Posebnu zahvalnost episkop Fotije uputio je priložnicima Peri i Smilji Mirković iz Mezgraje, koji su poklonili 2.000 metara kvadratnih zemlje gdje se gradi hram, kumu temelja Željku Kojiću i načelniku opštine Ugljevik Vasiliju Periću.
 
Zajedno sa brojnim vjernicima molitvenom skupu prisustvovali su zamjenica načelnika opštine Ugljevik Vanja Zekić, predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić i predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić.