Najmlađi Ugljevičani na gradskom trgu “U susret Vaskrsu bojama i maštom” :: Semberija INFO ::

 

Najmlađi Ugljevičani na gradskom trgu “U susret Vaskrsu bojama i maštom”


Djevojčice i dječaci iz Dječijeg vrtića “Duško Radović” i Škole sporta “Mali šampioni” na gradskom trgu u Ugljeviku učestvuju u današnjoj radionici koja je posvećena nastupajućem prazniku Vaskrsu pod nazivom “U susret Vaskrsu bojama i maštom”.

Mališani će tokom cijelog dana šarati vaskršnja jaja, iscrtavati vaskršnje motive na velikoj papirnoj rolni dugoj 50 metara i pisati čestitke koje će biti uručene prisutnim građanima.

Direktor Dječijeg vrtića “Duško Radović” Mladen Stevanović  poručio je da Vaskrs podsjeća koliko su vjera, ljubav i nada značajne za sve ljude.

-Vjera, ljubav i nada su poruka današnjeg događaja-rekao je Stevanović.Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetio je mališane i izrazio zadovoljstvo jer se veliki broj najmlađih sugrađana okupio na trgu manifestaciji koja je posvećena vjeri i tradiciji.

-Na ovaj način se naša djeca uče tradiciji, kulturi a prije svega vjeri pravoslavnoj koja nas je očuvala na ovim prostorima-rekao je Perić.

On je zahvalio svima koji učestvuju u organizaciji ove radionice i najavio dalju podršku opštine Ugljevik manifestacijama na najmlađe.

Prethodno su predstavnici Dječijeg vrtića bili na prijemu kod načelnika Perića gdje su mu uručili vaskršnju čestitku.

Zajedno sa Perićem, mališane su podržali zamjenik načelnika opštine Ugljevik Vanja Zekić i predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić.


Za Semberija info - Mladen Vasilić