PROMOCIJA ZDRAVOG NAČINA ŽIVOTA :: Semberija INFO ::

 

PROMOCIJA ZDRAVOG NAČINA ŽIVOTA


Rekreativna vožnja biciklima i rolerima pod sloganom „Krug zdravlja“ danas je u Ugljeviku povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja okupila više od 700 učesnika.
 
Organizatori ove aktivnosti su Dječiji vrtić „Duško Radović“ i Škola sporta „Mali šampioni“ a pokrovitelj opština Ugljevik.
 
Direktor dječijeg vrtića i trener u školici spora Mladen Stevanović rekao je da se danas promoviše zdrav način života kako bi se skrenula pažnja da se što više pješači i vozi bicikl a manje koriste automobili.
 
-Želimo da podstaknemo biciklizam kao sport i najzdraviji vid kretanja posebno djece. Pod sloganom „Krug zdravlja“ pridružićemo se milionima ljudi širom planete koji danas obilježavaju Svjetski dan zdravlja-rekao je u ime organizatora Stevanović.
 
Učešće u ovoj sportskoj aktivnosti uzeo je i načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je istakao da je važno mentalno ali i fizičko zdravlje te izrazio zadovoljstvo jer se okupio veliki broj najmlađih Ugljevičana kako bi promovisali zdrav stil života.


 
-Na ovaj način naše najmlađe učimo da je važna fizička aktivnost za fizičko ali i mentalno zdravlje-naglasio je Perić i zahvalio Mladenu Stevanoviću na organizaciji ovog događaja.
 
Perić je najavio dalju podršku svim aktivnostima koji promovišu zdravlje.
 
Današnju akciju podržala je prim. dr Snežana Dragić koja ja kazala da je ovogodišnji slogan obilježavanja Svjetskog dana zdravlja „Naša planeta-naše zdravlje“.
 
-Zadatak je očuvanje planete, tako što ćemo smanjiti odpad, povećati broj zasađenih drveća a poboljšati uticaj čovjeka na okolinu, urediti potoke, rijeke, jezera i sve ono što od nas zavisi-rekla je Dragićeva.