Odgovor načelnika Ugljevika na saopštenje RiTE Ugljevik :: Semberija INFO ::

 

Odgovor načelnika Ugljevika na saopštenje RiTE Ugljevik


„Gdje se češe, tu ga i svrbi“ - Ovako bih onom narodnom poslovicom odgovorio na  besmislene, lažne, jadne i bijedne optužbe da ja preko ugljevičkih firmi opstruišem  javne nabavke na Rudniku i Termoelektrani Ugljevik.
Zar je i u sferu ekonomije i privrede do te mjere ušla politika ili je nekima „ušla  voda u uši“, misleći da su najjači, da im niko ništa ne može, što rado i propagiraju  kao poruku svakome ko je van njihove družine. Ubijeđeni su da imaju moćnu propagandnu  mašineriju da ocrne koga hoće, na pravdi Boga da ga „provuku kroz blato“, kad bilo ko  traži svoje pravo. I to, u ovom slučaju, pravo na rad i drugih, a ne samo njima podobnih,  milih i dragih firmi i njihovih gazda. 
Ne znam šta je loše u tome da ugljevičke firme traže posao na Rudniku i  Termoelektrani Ugljevik i da se za posao bore zakonito, kroz odgovarajuće ponude na  javnim nabavkama?
Kao čelni čovjek Ugljevika, dužan sam da kažem da je važno da sve bude zakonito. Ne  kažem da firme iz Ugljevika treba da dobiju posao „pošto-poto“, ako to nije u skladu  sa zakonom. Daleko bilo! Tražim samo da pred zakonom budu svi jednaki. Posebno se  protivim bilo kakvim pritiscima na neke firme da se ne javljaju na tendere. To je u  najmanju ruku drsko, bezobrazno i prljavo.
I gle čuda, sa ugljevičkim firmama, koje ne žele, a vide na tenderima, „spakovali“ su i  mene. I pokušavaju da mene pritisnu, ucjene, zaplaše i zastraše samo njima znanim  metodama. E, gospodo, sad je stvarno dosta! Nikad ni na koga nisam, niti ću uticati da se  odrekne posla. Ako nije tako, ajde recite, objavite, objelodanite. Jednu priču imate za  dan, drugu za noć. 
Ostavite me na miru i ne uvlačite me u vaše prljave igre, jer je krajnje vrijeme da se  urazumite. Znam kome sve smetaju moji uspjesi na izborima i povjerenje koje mi daje  narod. Zar vam ništa ne znači što sam dobio 1500 glasova više od svog  protivkandidata, a pri tome znate kako ste se hvalili koliko ga opcija i čelnih ljudi  podržava sa svih nivoa vlasti RS i BiH. 
Radite po zakonu i ne brinite brigu. Ili, kako narod kaže „nemoj pa se ne boj“.  Ne tražite od mene da budem dio vaših metoda i da vršim pritiske na ljude da se  povuku iz posla i da odustanu kako bi vama učinili „uslugu“. 
Da nisam sklon pritiscima, ucjenama i manipulaciji to ugljevičani znaju dobro. Da  je suprotno ne bih dobijao, svih ovih godina, povjerenje ljudi našeg grada i kraja.
Kao čovjeku koji više od dvije decenije stoji na čelu Ugljevika teško mi je a ne  zapitati se isto ono što se pitaju svi stanovnici naše opštine – Da li poslovanje preduzeća RiTE Ugljevik, zaista, ugrožava šačica ugljevičkih firmi ili nesavjesno,  neodgovorno i bahato ponašanje aktuelne uprave ovog preduzeća?