PREKINUTA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE UGLjEVIK :: Semberija INFO ::

 

PREKINUTA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE UGLjEVIK


Foto
Deveta redovna sjednica Skupštine opštine Ugljevik prekinuta je danas jer nije bilo kvoruma za nastavak nakon što se posle pauze nisu pojavili odbornici okupljeni oko SNSD-a.

Iz odborničkog kluba SDS-a tvrde da je danas na nezakonit način razriješena skupštinska komisija za Izbor i imenovanje kao i predsjednik Skupštine opštine koji je član ove stranke.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je da je u interesu građana da sve skupštinske odluke budu demokratske i u okviru zakona.

Perić je podsjetio da je na prethodnim lokalnim izborima osvojio mandat načelnika Ugljevika sa skoro 1.500 glasova više u odnosu na protivkandidata iz SNSD-a.

-Srpska demokratska stranka ima veliku podršku građana opštine Ugljevik, već više od dvije decenije čini okosnicu lokalne vlasti. Osvojila je 9 od ukupno 23 odbornička mandata na zadnjim lokalnim izborima-rekao je Perić.

Perić je komentarišući današnju smjenu predsjednika Skupštine opštine i skupštinske komisije za Izbor i imenovanje rekao da je neregularna jer nisu ispunjeni uslovi koji su propisani zakonom.