INFO DAN ZA ZA STOLARSKI ZANAT U UGLjEVIKU: Lijepa slika stolarskog zanata :: Semberija INFO ::

 

INFO DAN ZA ZA STOLARSKI ZANAT U UGLjEVIKU: Lijepa slika stolarskog zanata


Maturanti osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Ugljevika  u okviru "Info-dana" posjetili su firmu za proizvodnju namještaja ,,Grajner enterijeri", gdje su im predstavljene prednosti stolarskog zanimanja.
 
Vlasnik firme Goran Jovanović rekao je da je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić podržao inicijativu da se potencijalnim stolarima dodijeli stipendija tako što bi ova podmajevička opština  izmirivala putne troškove do Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ u Bijeljini.

Jovanović je istakao da je cilj „Info-dana“ da se prikaže lijepa slika stolarskog zanata.
„U ovom zanatu se traži kreativnost, preciznost, indvidualnost. Ukoliko se mladi odluče da krenu u stolarski zanat, podržaćemo ih i biti im oslonac“, rekao je novinarima Jovanović.

On je napomenuo da je firmu u Ugljeviku osnovao 2009 godine, kada se vratio iz Austrije, te da firma  zapošljava 6 stolara, a proizvode izvozi na Evropsko tržište.
„Nedostatak kvalifikovane radne snage je generalno problem kada je riječ o stolaskom zanatu“, rekao je Jovanović.

Maturantima je informacije o školovanju za stolara prenio direktor Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ Milenko Maksimović iz Bijeljine.
„Sa  firmom Grajner enterijeri,  imamo dugogodišnju saradnju kada je riječ o praksi učenika iz naše škole“, istakao je Maksimović.

On je najavio da se ove  školske godine  upisuje četvrta generacija  stolara.
„U okviru Tehničke škole imamo četiri struke sa ukupno jedanaest zanimanja, a to su struka elektrotehnike, saobraćaja, mašinstvo i šumarstvo i obrada drveta“, pojasnio je Maksimović.

On je pohvalio saradnju sa opštinom Ugljevik, ali i sa firmom „Grajener enterijeri“.
„Posredstvom vlasnika Grajner enterijera, ostvarili smo saradnju sa jednom Austrijskom školom, gdje smo  boravili u dvodnevnoj posjeti i vidjeli kako funkcioniše sistem školstva i obrazovanja budućih stolara“, naglasio je Maksimović.