Pritvor za muškarca iz Ugljevika osumnjičenog da je silovao staricu :: Semberija INFO ::

 

Pritvor za muškarca iz Ugljevika osumnjičenog da je silovao staricu


Foto: Glas Srpske

BIJELjINA- Osnovni sud u Bijeljini odredio je jednomjesečni pritvor Miladinu J. (56) iz Ugljevika osumnjičenom da je silovao 74-godišnju staricu u selu pored Ugljevika.


Napad se dogodio se 30. decembra prošle godine, a nesrećna žena iz straha nije ni prijavila zločin, već je to učinila njena komšinica kada je za to saznala.

Nedugo nakon prijave Miladin J. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem. Starica je upućena na ginekološki pregled koji je potvrdio da je bila žrtva seksualnog delikta.

Nakon kriminalističke obrade Miladin J. je predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koje je i zatražilo da bude određen jednomjesečni pritvor, prenosi Avaz.

– Nakon ispitivanja u tužilaštvu, u svojstvu osumnjičenog, stavljen je prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora M. J. Pritvor je predložen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi M.J. mogao uticati na svjedoke i tako ometati istragu. Takođe i zbog toga što bi, zbog obilježja krivičnog djela za koje se tereti, moglo doći do narušavanja javnog reda – rekla je portparol OJT Bijeljina Danka Prodanović.

Sudija za prethodni postupak je prihvatio prijedlog tužilaštva i Miladin J. je sproveden iza rešetaka.

Izvor: Glas Srpske