MALIŠANI SLAVE SVETOG NIKOLU: UGLjEVIČKI DJEČIJI VRTIĆ OBILjEŽIO KRSNU SLAVU :: Semberija INFO ::

 

MALIŠANI SLAVE SVETOG NIKOLU: UGLjEVIČKI DJEČIJI VRTIĆ OBILjEŽIO KRSNU SLAVU


Dječiji vrtić “Duško Radović” iz Ugljevika danas je obilježio krsnu slavu Svetog Nikolu Čudotvorca-Nikoljdan.
 
Nakon što je izvršen obred osveštanja žita i rezanja slavskog kolača direktor Mladen Stevanović čestitao je krsnu slavu kolegama, djeci ove ustanove i svima koji danas slave.
 
Stevanović se osvrnuo na pedagošku 2020/2021 godinu u vrtiću istakavši da se sa radošću sjeća mnogih trenutaka koji su ostvareni u zajedničkom radu i vremenu provedenom sa djecom.

 
-Nastojali smo da djeci obezbjedimo okruženje bogato podsticajima u kojem mogu da razviju sopstvene potencijale u najvećoj mogućoj mjeri u okviru sopstvenih mogućnosti i uslova pod kojima stvaramo-naveo je Stevanović.
 
On je rekao da je planove moguće ostvariti  i na još kvalitetniji način te da sa  tom mišlju vrtić završava staru i očekuje novu godinu.
 
-Ona pred nas stavlja niz novih uspona i izazova kroz koje ćemo nastojati učiti kako biti još bolji-rekao je Stevanović.
 
Slavi je prisustvovao načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je istakao je da je ponosan na Dječiji vrtić, čestitao najmlađima slavu i poželio da u narednim godinama bude još više djece u vrtiću.

 
-Smanjena je cijena cjelodnevnog boravka za djecu koja iznosi 95 KM na mjesečnom nivou  a posebnu brigu vodimo o našim porodicama i najmlađima-naglasio je Perić.
 
On je rekao da je urađen projekat proširenja Dječijeg vrtića.
 
-Potrudićemo se da već od sljedeće godine bude proširen kapacitet kako bismo zadovoljili sve potrebe koje imamo u ovoj oblasti, a podrška rukovodstva opštine Ugljevik će u narednom periodu biti još snažnija-najavio je Perić koji je čestitao slavu i svim svečarima.
 
Kum slave bila je Boračka organizacije Ugljevika koja je za svih 160 djece obezbjedila Nikoljdanske poklončiće.
 
Mališani su priredili kulturni program posvećen Svetom Nikoli.

Semberija info