PERIĆ: BUDžET UGLjEVIKA U SUFICITU 776.000 KM :: Semberija INFO ::

 

PERIĆ: BUDžET UGLjEVIKA U SUFICITU 776.000 KM


Odbornici Skupštine opštine Ugljevik usvojili su danas nacrt budžeta za narednu godinu od 14,2 miliona KM i nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu koji je dostigao 15,7 miliona KM.

Budžet Ugljevika u suficitu je 776.000 KM za devet mjeseci tekuće godine, rekao je načelnik opštine Vasilije Perić nakon sjednice.

Perić je naveo da će novca biti dovoljno za nastavak razvoja lokalne zajednice kroz izgradnju infrastrukture, za pomoć socijalno ugroženima, kao i dalju podršku porodicama, privrednicima i poljoprivrednicima.
Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić istakao je da je veliki broj odluka donesen jednoglasno, glasovima odbornika iz vlasti i opozicije.

Na sjednici su imenovani sekretar Skupštine opštine Ugljevik Duško Vićić i načelnici opštinskih odjeljenja - za finansije Ruža Jović, opštu upravu Gorica Sekulić, prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Verica Petrović, za poljoprivredu Hajrija Bubić i za privredu Dževid Ahmetović.

Odbornici su prihvatili informaciju o stanju sporta na području Ugljevika, kao i informaciju o izvršenju plana održavanja lokalnih i nekategorizovanih puteva u ovoj godini.