EPISKOP FOTIJE OSVEŠTAO NOVU ŠKOLU U UGLjEVIK SELU :: Semberija INFO ::

 

EPISKOP FOTIJE OSVEŠTAO NOVU ŠKOLU U UGLjEVIK SELU


Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije osveštao je danas novoizgrađenu školu u ugljevičkoj mjesnoj zajednici Ugljevik Selo koju je u cijelosti finansirala opština Ugljevik sa 270.000 KM.
 
"To pokazuje da Crkva, pored vršenja bogosluženja i svetih liturgija, vodi računa i o realnom životu ljudi, a posebno u prosvjeti. Treba da ima što više škola u ruralnim krajevima, da narod ostane i shvati prednosti života na selu", rekao je vladika Fotije.
 
On je, prije čina osveštanja, posjetio Crkvu Svetog Sisoja koja se nalazi pored škole i zajedno čine jedan kompleks.
 
"Daj Bože da ovdje bude naš duhovni, prosvjetni i nacionalni centar Svetog Sisoja jer se tu naš narod okuplja i crkvenim i državnim praznicima", poručio je episkop Fotije.
 
Načelnik Ugljevika Vasilije Perić zahvalio je episkopu Fotiju što je svojim prisustvom uveličao otvaranje škole, te istakao da od obrazovanja i vaspitanja djece zavisi i budućnost naroda.
 
"Važno je da se djeca obrazuju, vaspitavaju, da prije svega budu dobri ljudi, a važno je da im se obezbijede i dobri uslovi za školovanje", rekao je Perić.
 


On je podsjetio da je donesena odluka da se izgradi novi školski objekat površine 160 metara kvadratnih, jer je stari bio neuslovan, iako to nije obaveza lokalne zajednice.
 
"Uloga rukovodstva opštine Ugljevik jeste da se poboljšaju uslovi i kvalitet života svih građana, a posebno u seoskom području kako bi stanovnici ostali u ovim divnim selima širom naše opštine", rekao je Perić.
 
Jedan od inicijatora gradnje školskog objekta mještanin Jovo Filipović zahvalio je rukovodstvu opštine Ugljevik za podršku svim dosadašnjim uspješno realizovanim projektima u ovom mjestu.
 
"Trudimo se da poboljšamo uslove života kroz infrastrukturne projekte, a u prethodnom periodu u Ugljevik Selu dosta toga je urađeno na dobrobit svih mještana", rekao je Filipović koji je i odbornik u lokalnoj Skupštini.