SVEČANOST POVODOM 37 GODINA POSTOJANjA RAVNOG POLjA :: Semberija INFO ::

 

SVEČANOST POVODOM 37 GODINA POSTOJANjA RAVNOG POLjA


Mjesna zajednica Ravno Polje kod Ugljevika, koju naseljava veliki broj Srba koji su tokom odbrambeno-otadžbinskog rata protjerani sa svojih ognjišta, obilježila je danas 37 godina postojanja.Ovu mjesnu zajednicu, koja se 1982. godine izdvojila iz Mjesne zajednice Ugljevička Obrijež, naseljava 500 stanovnika. 

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Ravno Polje Petar Manojlović zahvalio je mještanima koji značajno doprinose razvoju svog mjesta. 

"Posebno je zadovoljstvo što imamo Srpsko kulturno-umjetničko društvo `Vojvoda Mando` u čijim ansamblima su naši mladi stanovnici, kao i fudbalski klub koji okuplja mlade ljude", naglasio je Manojlović. 
On je istakao dobru saradnju sa rukovodstvom opštine Ugljevik. 

Svečanosti je prisustvovao i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je izrazio zadovoljstvo jer se Dan mjesne zajednice obilježava u toku vaskršnjih praznika. 

"Ravno Polje je u postratnom periodu prihvatilo veliki broj stanovnika koji su morali napustiti ognjišta, potom je ovdje nikao veliki broj objekata i kuća", podsjetio je Perić. 

On je naveo da su u proteklom periodu u Ravnom Polju izgrađeni putevi, javna rasvjeta, vodovodi kao i Dom kulture. 

Perić je najavio da će se u ovoj mjesnoj zajednici graditi objekat na groblju, novi dio asfaltne mreže, kao i dio kanalizacione mreže za sva domaćinstva koja nisu do sada bila obuhvaćena. 

U kulturno-umjetničkom programu danas su učestvovala tri ansabla Srpskog kulturno-umjetničkog društva "Vojvoda Mando". 

Svečanosti je prethodilo polaganje vijenaca kod spomenika za osam poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz ovog mjesta, koji su živote dali u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.