Ugljevik: Načelnik Perić čestitao početak školske godine, nastavu pohađa 1.493 učenika :: Semberija INFO ::

 

Ugljevik: Načelnik Perić čestitao početak školske godine, nastavu pohađa 1.493 učenika


U tri osnovne škole i Srednjoškolskom centru "Mihajlo Petrović Alas" u Ugljeviku danas je počela nastava za 1.063 osnovca i 430 srednjoškolaca.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić uputio je čestitku đacima, njihovim roditeljima i prosvjetnim radnicima povodom početka nove školske 2021/2022. godine, sa željom da im školski dani proteknu u zdravlju, radosti i uspjehu.

„Neka trud, rad i zalaganje budu temelji znanja koje stičete u školskim klupama ali i da nastavite tradiciju dobrih rezultata na svim takmičenjima kojima promovišete naš Ugljevik“, rekao je Perić u čestitki.



Posebne čestitke dobrodošlice u školske klupe načelnik Perić uputio je đacima prvacima koji prvi put sjedaju u školske klupe.

"Neka vam početak školovanja bude lijep, i da cijelog života bude drag saputnik lijepih uspomena", poželio je Perić.

U tri ugljevičke osnove škole upisano je 113 prvačića, a u prvi razred Srednjoškolskog centra 134 učenika, saopšteno je iz opštine Ugljevik.

Osnovnu školu /OŠ/ "Aleksa Šantić" pohađa 679 učenika, od kojih 72 prvačića, OŠ "Vuk Karadžić" u Donjem Zabrđu ima 178 učenika, među kojima 17 đaka prvaka, a u OŠ "Filip Višnjić" u Donjoj Trnovi upisano je 206 učenika, od kojih 24 u prvi razred.

Povodom početka školske godine, opština Ugljevik je pripremila poklon paketiće za prvačiće.

Za Semberija info - Mladen Vasilić