UGLjEVIK: Fudbalski veterani beogradskog “Partizana” gostovali u Donjoj Trnovi :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: Fudbalski veterani beogradskog “Partizana” gostovali u Donjoj Trnovi


Veterani Fudbalskog kluba "Partizan" iz Beograda sinoć su u Donjoj Trnovi kod Ugljevika odigrali utakmicu sa istoimenim klubom iz ovog podmajevičkog mjesta.

Predsjednik "Partizana" iz Donje Trnove Jovica Đurđević, koji je inicijator ovog revijalnog meča, rekao je da je inicijativa za večerašnje druženje zajednički potekla sa prijateljima iz beogradskog "Partizana".



"Naš prvi tim se takmiči u Trećoj ligi Republike Srpske, grupa Istok, i u narednom periodu ćemo graditi novi stadion koji će ispunjavati uslove za veći rang takmičenja", rekao je novinarima Đurđević i zahvalio rukovodstvu opštine Ugljevik za podršku.

Predsjednik veterana beogradskog "Partizana" Goran Kadenić rekao je da se uvijek raduju kada dolaze u Republiku Srpsku, te da su često gosti sa lijeve obale rijeke Drine.

"`Partizan` iz Beograda je osnovan 1945. godine, a ovaj `Partizan` iz Donje Trnove 1946. godine i to je razlog da se kod pravih ljudi dođe i da se družimo", rekao je Kadenić.



Utakmici je prisustvovao načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je izrazio zadovoljstvo što su večeras u Donjoj Trnovi gosti iz beogradskog "Partizana" i istakao da je srpski narod sa ovih prostora zagledan u maticu Srbiju.

"Donja Trnova je prepoznatljiva po slobodarskoj tradiciji, ali i po svom fudbalskom klubu koji je jedan od najboljih sportskih kolektiva na prostoru opštine Ugljevik", rekao je Perić koji je gostima iz Beograda uručio prigodan poklon sa suvenirom opštine Ugljevik.

Veterane "Partizana" predvodio je Nebojša Vučićević Uške proslavljeni fudbaler, koji je imao značajnu fudbalsku karijeru.

Iako je rezultat ovakvih mečeva uvijek u drugom planu na kraju se završilo pobjedom "Partizana" iz Beograda sa 3:0.

Za Semberija info - Mladen Vasilić