Ugljevik: Služen parastos poginulim borcima Bogutovog Sela :: Semberija INFO ::

 

Ugljevik: Služen parastos poginulim borcima Bogutovog Sela


U Bogutovom Selu kod Ugljevika mještani, saborci, srodnici, predstavnici Boračke organizacije i lokalne vlasti prisustvovali su parastosu za 42 poginula žitelja tog mjesta, pod Majevicom, u redovima Vojske Republike Srpske, u minulom odbrambeno-otadžbinskom ratu.



Predstavnik Boračke organizacije Ugljevik Aleksandar Obradović rekao je da je mjesna zajednica Bogutovo Selo dala najviše žrtava u proteklom ratu kada je riječ o opštini Ugljevik.

Potpredsjednik Skupštine opštine Ugljevik Dragan Đokić naveo je da je ova lokalna zajednica uradila dosta kada je riječ o podršci boračkoj populaciji.

“Stambeno su zbrinute sve porodice iz ove populacije, obezbjeđuju se sva socijalna davanja koja su potrebna za demobilisane borce”, rekao je Đokić.

On je najavio da će opština Ugljevik nastaviti dalju podršku ovoj populaciji te izrazio nadu da će resorno ministarstvo zajedno sa Vladom Republike Srpske više pokloniti pažnje ovoj populaciji.

Odbornik u Skupštini opštine Ugljevik Radivoje Spasojević, koji je mještanin Bogutovog Sela, rekao je da se nikada neće zaboraviti žrtva boraca koji su živote položili da bi srpski narod živio u slobodi.

“Junacima vječno hvala”, poručio je Spasojević.

Za Semberija info - Mladen Vasilić