PERIĆ: ULAGANjE U INFRASTRUKTURU 4,8 MILIONA KM :: Semberija INFO ::

 

PERIĆ: ULAGANjE U INFRASTRUKTURU 4,8 MILIONA KM


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić najavio je na današnjoj sjednici Skupštine opštine da će u naredne dvije godine u infrastrukturu lokalne zajednice biti uloženo 4,8 miliona maraka.

Perić je naveo da će se graditi putevi, javna rasvjeta i drugi infrastrukturni objekti značajni za poboljšanje kvaliteta života građana.

"Nastavićemo i sa programom podsticaja privredi i poljoprivredi, pomoći porodici i socijalno ugroženim stanovnicima", rekao je Perić.

Odbornici Skupštine opštine Ugljevik usvojili su informaciju o stanju u privredi za prošlu godinu u kojoj je navedeno da lokalna zajednica ima 3.751 zaposlenog i da je njihova prosječna plata nakon oporezivanja 1.226 KM.
Prihvaćen je izvještaj o realizaciji programa Skupštine za prvo polugodište ove godine, a predsjednik Skupštine Đoko Simić izrazio je zadovoljstvo što su odbornici vlasti i opozicije bili saglasni o tačkama dnevnog reda koje su važne za lokalnu zajednicu.

Na današnjem redovnom zasjedanju usvojene su izmjene programa raspodjele sredstava neprofitnim organizacijama, plan rada zimske službe, informacije o stanju prava korisnika boračko-invalidske i civilne zaštite, kao i informacija o stanju bezbjednosti na području Policijske stanice Ugljevik.