EPISKOP FOTIJE: USKORO OSVEŠTANjE ZEMLjIŠTA ZA IZGRADNjU HRAMA U MEZGRAJI :: Semberija INFO ::

 

EPISKOP FOTIJE: USKORO OSVEŠTANjE ZEMLjIŠTA ZA IZGRADNjU HRAMA U MEZGRAJI


Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije najavio je danas da će uskoro biti osvještano zemljište u ugljevičkoj mjesnoj zajednici Mezgraja-Kose, gdje će biti izgrađen hram Svete Trojice.
Episkop Fotije izrazio je zadovoljstvo što će hram biti građen na ovom mjestu, te istakao da će priložnik pokloniti zemlju za budući hram, a da su mještani jedinstveni da sagrade ovu svetinju.

"Uskoro ćemo postaviti krst i osveštati zemlju, gdje će krenuti gradnja", rekao je vladika Fotije tokom posjete mjesnoj zajednici Mezgraja-Kose sa načelnikom opštine Ugljevik Vasilijem Perićem.



U razgovoru sa mještanima vladika Fotije je naglasio da će ih budući hram sabirati i da će biti mjesto okupljanja ljudi ovog kraja.

Episkop Fotije je u selu Mezgraja obišao i dva jezera koja su nastala za potrebe eksploatacije uglja i rada Rudnika i termoelektrane "Ugljevik", te istakao da je to prostor za turizam i izletište za mještane ovog kraja.

"Uvjeren sam da načelnik Perić ima odlične ideje ds sve ovo ukomponuje u odličnu turističku ponudu", zaključio  je Vladika.

Načelnik Perić rekao je da će lokalna uprava podržati sve inicijative stanovništva, te podsjetio da su mještani Mezgraje izrazili želju da grade hram.

"Upoznali smo vladiku Fotija sa ovim predivnim predjelima u Mezgraji, kao i sa turističkim potencijalima ovog dijela naše opštine", dodao je Perić.

On je najavio da će u narednom periodu biti urađeni određeni projekti iz oblasti turizma na ovim destinacijama, koji će biti na korist Ugljevika i svih mještana.

Perić je zahvalio episkopu Fotiju jer je danas okupio brojne vjernike, mještane ovog kraja, u molitvi, ljubavi i sabornosti.

Za Semberija info - Mladen Vasilić