NAGRAĐENI POBJEDNICI DIGITALNOG SAMITA BALKANA: Sa pametnom kućom u London :: Semberija INFO ::

 

NAGRAĐENI POBJEDNICI DIGITALNOG SAMITA BALKANA: Sa pametnom kućom u London


Načelnik Ugljevika Vasilije Perić nagradio je učenike Osnovne škole "Aleksa Šantić" - Anu Mariju Todorović i Nemanju Rikića i nastavnika Živana Nikolića sa po 500 KM za osvojena prva mjesta na takmičenjima u elektronici u BiH i digitalnom samitu Balkana u Beogradu.
Na takmičenju, koje je finansirala Ambasada Velike Britanije u BiH, oni su pobijedili sa projektom ,,Pametna kuća" i time stekli pravo učešća na takmičenju u Londonu 2020. godine.
 
Perić je nakon prijema zahvalio učenicima koji su na najbolji mogući način predstavili Ugljevik i Republiku Srpsku.
 
"Naša obaveza je da vodimo računa o najboljim učenicima, da ih materijalno pomažemo i da ističemo njihov rad i uspjehe", rekao je Perić.
 
On je najavio da će opština Ugljevik i u narednom periodu stimulisati učenike koji postižu zapažene rezultate na takmičenjima.
 
Učenica Ana Marija Todorović rekla je da je na prvom takmičenju u Sarajevu bilo 25 učesnika, a na takmičenju u Beogradu 13 učesnika, koji su bili pobjednici svojih zemalja.
 
"Radimo na našem projektu da ga još više usavršimo i da postignemo uspjeh i u Londonu", rekla je Todorovićeva.
 
Nemanja Rikić je naveo da im je ideja bila da se napravi projekat koji je inovativan i funkcionalan i naveo da njihova "Pametna kuća" može da se kontroliše preko mobilne aplikacije koju su programirali.
 
Nastavnik Živan Nikolić izrazio je zadovoljstvo što je i lokalna zajednica prepoznala uspjeh učenika.
 
"Naši učenici su ambasadori znanja i Ugljevik su predstavili na najbolji mogući način", naveo je Nikolić.