UGLjEVIK: SLUŽEN PARASTOS ZA POGINULE BORCE GORNjE TRNOVE :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: SLUŽEN PARASTOS ZA POGINULE BORCE GORNjE TRNOVE


U Hramu Svete velikomučenice Marine u Gornjoj Trnovi kod Ugljevika danas je služen parastos za sedam poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz ovog mjesta, nakon čega je služen i pomen ispred Spomen-obilježja poginulim borcima ovog mjesta.



Starješina hrama, protojerej Vedran Bardak istakao je u obraćanju da se na Vidovdan slave svi junaci koji su postradali u raznim borbama za slobodu, vjeru pravoslavnu i za otadžbinu, od kneza Lazara do srpskih junaka koji su položili živote u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić uputio je čestitku za krsnu slavu borcima Vojske Republike Srpske, istakavši da su upravo oni dali najveći doprinos u stvaranju Srpske.

"Naša obaveza je da se sjećamo poginulih boraca, koji su dali živote za slobodu i Republiku Srpsku, ali je i obaveza svih da pomognu njihove porodice i potomke", rekao je Perić.

On je napomenuo da opština Ugljevik pomaže Boračku organizaciju i borce proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata.

Potpredsjednik Skupštine opštine Ugljevik Dragan Đokić, koji je mještanin Gornje Trnove, rekao je da je Vidovdan doboko urezan u sjećanja i dušu srpskog naroda zbog stradanja kosovskih junaka.

"Ne smijemo nikada zaboraviti žrtvu poginulih boraca, zato se i okupljamo da im odamo poštu, a opština Ugljevik jedna je od prvih u Srpskoj po materijalnom izdvajanju i pažnji prema boračkim kategorijama", naveo je Đokić.

Vijence su danas položili članovi porodica poginulih, predstavnici opštine, kao i mjesne i opštinske Boračke organizacije Ugljevik.

Za Semberija info - Mladen Vasilić