Episkop Fotije osveštao temelje budućeg hrama u Ugljeviku :: Semberija INFO ::

 

Episkop Fotije osveštao temelje budućeg hrama u Ugljeviku


Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije osveštao je danas temelje budućeg hrama Vaznesenja Gospodnjeg na gradskom groblju u Ugljeviku.

"Da ovo djelo bude blagosloveno, da se dovrši i da se svi se ovdje mole Bogu i uznose duše prema onome što je nebesko i što je od Carstva nebeskog, a to nam je potrebno u svakodnevnom životu", poručio vladika u besjedi.

Episkop Fotije je poželio da Ugljevik uvijek napreduje i da bude mjesto duhovnog, kulturnog i prosvjetnog razvoja Srba.

On je istakao da će tome doprinijeti i svetinje koje čuvaju srpski narod u svetosavlju i pravoslavlju.Kum temelja bio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je izrazio zadovoljstvo što se u ovoj podmajevičkoj opštini gradi još jedan hram.

Perić je rekao da su na gradsko groblje, usljed širenja površinskog rudarskog kopa Bogutovo Selo, prenesena groblja "Spasine" i "Sarije" i najavio uređenje cijele oblasti.

"Posvetićemo pažnju koju naši preci zaslužuju, jer po tome kako se odnosimo prema onima koji su zajedno sa našom Crkvom sačuvali ovaj kraj i učinili sve da živimo u slobodi, cijeniće nas buduće generacije", rekao je Perić.

​Za Semberija info - Mladen Vasilić