NAGRAĐENI NAJBOLjI UČENICI U DONjEM ZABRĐU :: Semberija INFO ::

 

NAGRAĐENI NAJBOLjI UČENICI U DONjEM ZABRĐU


U Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Donjem Zabrđu kod Ugljevika danas je održan Dan učeničkih dostignuća na kome su nagrađeni najbolji učenici i oni koji su postigli najbolje rezultate na takmičenjima, kao i najbolji nastavnici.

Đak generacije je Slavica Živanović koja je postigla odličan uspjeh tokom čitavog osmogodišnjeg školovanja.

"Mnogo mi znači za buduće školovanje što sam proglašena đakom generacije, a školovanje ću nastaviti u Medicinskoj školi u Bijeljini", rekla je Živanovićeva novinarima.

Direktor škole Nada Naćić rekla je da je u generaciji maturanata 21 đak, dok je u prvi razred upisano 16 učenika.

"Odličan uspjeh postiglo je osam maturanata, a postignuti su i brojni uspjesi na opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima", istakla je Naćićeva.

Ona je dodala da je školsku godinu pohađalo ukupno 188 učenika raspoređenih od prvog do devetog razreda.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić i zamjenik načelnika Ugljevika Vanja Zekić nagradili su đaka generacije Slavicu Živanović sa 300 KM, a Zdravka Simića koji je dobio Vukovu diplomu za postignuti uspjeh sa 100 KM.

Simić , koji je mještanin Donjeg Zabrđa, rekao je da su nagrade uručene i drugim učenicima za postignute rezultate i da je iz lokalnog budžeta za ovu namjenu izdvojeno 1.100 KM, te da opština Ugljevik svake godine nagrađuje najbolje učenike u svim školama.

"Škola u Donjem Zabrđu tradicionalno postiže dobre rezultate, a danas smo imali zadovoljstvo da nagradimo najbolje učenike i nastavnike i to ćemo činiti i ubuduće", rekao je Simić.

Rudnik i termoelektrana "Ugljevik" darovali su Slavicu Živanović i Zdravka Simića mobilnim telefonima, a Živanovićevoj je kao đaku ganeracije uručen i laptop.