Novi asfalt u Gornjoj Trnovi kod Ugljevika :: Semberija INFO ::

 

Novi asfalt u Gornjoj Trnovi kod Ugljevika


U Gornjoj Trnovi kod Ugljevika danas je završeno asfaltiranje 400 metara lokalnog puta koje je finansirala opština sa 50.000 KM iz lokalnog budžeta.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić najavio je tokom posjete ovom rubnom području opštine nastavak izgradnje infrastrukture na cijelom području lokalne zajednice.

"Posebnu pažnju posvećujemo rubnim područjima kako bi zadržali stanovništvo, a Gornja Trnova je i turistički kraj, poznata kao rodno mjesto Filipa Višnića i po Novakovoj pećini, posjećenom izletištu", rekao je Perić novinarima.



Potpredsjednik Skupštine opštine Ugljevik Dragan Đokić, koji živi u Gornjoj Trnovi, rekao je da su za ostanak stanovnika u ruralnim područjima važni asfaltiranje puteva, izgradnja vodovoda i javne rasvjete.

"Uspjeli smo da poboljšamo život mještana u zaseku Maleševići asfaltiranjem 400 metara puta", ocijenio je Đokić.

Predsjednik Mjesne zajednice Gornja Trnova Goran Stevanović rekao je da će ovaj put biti od velike koristi za mještane deset domaćinstava u njegovoj neposrednoj blizini, ali i žitelje mjesnih zajednica Gornje i Donje Krćine.

"Posebno je to važno jer se pored puta nalazi i područna škola, te će novi asfaltni put poboljšati uslove djeci", naveo je Stevanović.

Zajedno sa Perićem i Đokićem izvođenju radova prisustvovao je i odbornik u Skupštini opštine Ugljevik Petar Radovanović.

Opština Ugljevik