"KRUG ZDRAVLjA“ ZA SVJETSKU NEDJELjU ZDRAVLjA U UGLjEVIKU :: Semberija INFO ::

 

"KRUG ZDRAVLjA“ ZA SVJETSKU NEDJELjU ZDRAVLjA U UGLjEVIKU


U okviru obilježavanja Svjetske nedjelje zdravlja u Ugljeviku je danas  održana sportska manifestacija „Krug zdravlja“. MališaniDječijeg vrtića „Duško Radović“, Školice sporta „Mali šampioni“, te učenici osnovne i srednje škole, kao i brojni građani, biciklima i rolerima obišli krug dužine 1. 000 metara i ukazali na bitnost bavljenja sportom.
 
Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić učestvovao je u ovoj akciji zdravlja, i istakao da se „Krug zdravlja“ održava na prijedlog Odbora za zdravlje ove podmajevičke opštine.
 
-Posebno me raduje da se u Ugljeviku mladi okupljaju oko sporta, u brojnim sportskim aktivnostima- rekao je Perić novinarima.
 
On je naglasio da je poželjno da  svaki čovjek bude fizički aktivan.
 
-U eri tehnike, brzog života,  veoma  je važno učiti mlade sportskoj kulturi i zdravim stilovima  života- napomenuo je Perić.
 
On je  izrazio uvjerenje da će promocija zdravlja biti tradicija u
 Ugljeviku.
 
Organizator Mladen Stevanović rekao je da je glavni cilj održavanja manifestacije promocija sporta, zdravog načina života i ukazao  na bitnost fizičke aktivnosti.
 
-Spojili smo korisno sa lijepim, kombinaciju sporta, druženja i rekreacije. Učesnici su djeca svih uzrasta, vrtićke grupe, osnovci, srednjoškolci i roditelji- rekao je Stevanović i nepomenuo da današnja manifestacija nije takmičarskog karaktera.
 
Stevanović je najavio i u narednom periodu promociju sporta i važnih životnih vrijednosti.