Potpisani ugovori o pet projekata Omladinske banke Ugljevik :: Semberija INFO ::

 

Potpisani ugovori o pet projekata Omladinske banke Ugljevik


Opština Ugljevik i Fondacija "Mozaik" iz Sarajeva potpisali su danas pet ugovora sa pet neformalnih grupa u okviru Omladinske banke Ugljevik, čija je ukupna vrijednost 13.910 KM.

Šef kabineta načelnika opštine Ugljevik Radoslav Ostojić  rekao je da je iz lokalnog budžeta za ove namjene izdvojeno 4.500 KM.

“Projekti koji su danas potpisani su interesantni i korisni a obuhvaćeni su na različitim lokacijama”, rekao je Ostojić novinarima i najavio dalju saradnju sa ovom fondacijom  kao i podršku narednim projektima lokalne zajednice.



Direktor programa Omladinske banke Fondacije “Mozaik” Željko Pauković istakao je da je saradnja sa opštinom Ugljevik do sada podržala ukupno 18 projekata vrijednosti 41.300 KM kao i jedan mikrobiznis vrijednosti 2.000 KM.

“Potpisali smo pet ugovora sa neformalnim grupama mladih u okviru poziva, sa jako interesantnim projektima kojim se uređuju sportski tereni, kao I projekti koji koriste prirodne ljepote i potencijale Ugljevika, ali i prilike koje omogućavaju uključivanje srednjoškolaca i mladih iz ruralnih sredina da urade nešto konkretno u lokalnoj zajednici”, rekao je Pauković.

Projekti koji su dobili finansijski podršku su: “Vilage Cinema” 2.300 KM, “Portal za mlade Regija 055” 3.200 KM, “Uređenje i opremanje izletišta na jezeru Mezgraja” 3.000 KM, “Postavljanje ljetnjikovca i turističkog mobilijara podno Jablan grada” 3.000 KM i “Uređenje školskog dvorišta” 2.410.

Opština Ugljevik