Boračka organizacija Ugljevik podijelila vaskršnje pakete za nezaposlene demobilisane borce :: Semberija INFO ::

 

Boračka organizacija Ugljevik podijelila vaskršnje pakete za nezaposlene demobilisane borce


Boračka organizacija opštine Ugljevik obezbjedila je vaskršnje pakete za 83  nezaposlena demobilisana borca Vojske Republike Srpske.

Paketi vrijedni 60 KM sadrže prehrambene i higijenske proizvode.

Predsjednik Boračke organizacije Jovan Marinković  podseća da je ovo jedna u nizu akcija kojima Opštinska boračka organizacija pokušava poboljšati položaj ove kategorije.

 “Distribucija paketa će se vršiti preko mjesnih boračkih organizacija koji će borcima donijeti paket na kućne adrese poštujući epidemiološke mjere, a upravo su oni i pravili spiskove sa područja svoje mjesne odgovornosti za dodjelu paketa”, rekao je Marinković novinarima.

On je podsjetio da je procedura za dobijanje ovih paketa  jednostavnija nego što se dobija pomoć od nadležnog ministarstva.

“Opštinska boračka organizacija  će u svom radu i dalje nastojati da pomogne porodicama poginulih, ratnim vojnim invalidima i demobilisanih borcmima ali će poseban akcenat staviti na obilježavanje značajnih datuma i događaja iz odbrambeno-otadžibskog rata a sve u namjeri da buduće naraštaje upozna sa žrtvom koje je srpski narod podnio na ovim prostorima prilikom odbrane Republike Srpske”, najavio je Marinković.

Član predsjedništva Boračke organizacije Ugljevika Savo Milošević rekao je da je ova pomoć dobrodošla u praznične dane.

“Uvijek smo  uz naše saborce i ovi paketi se dijele kako bi ih obradovali u susret najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu”, rekao je Milošević.

Osamdesetogodišnji Staniša Lazić iz Bogutovog Sela, borac druge kategorije zahvalio je za pomoć i rekao da mu ovaj prehrambeno-higijenski paket veoma znači.

Opština Ugljevik