UGLjEVIK: USVOJENA ODLUKA O NOVČANOJ PODRŠCI ZA SVAKO NOVOROĐENO DIJETE :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: USVOJENA ODLUKA O NOVČANOJ PODRŠCI ZA SVAKO NOVOROĐENO DIJETE


Odbornici Skupštini opštine Ugljevik jednoglasno su danas usvojili odluku o isplati od 400 KM do 700 KM za svako novorođeno dijete.

Odlukom je predviđeno da se 400 KM isplaćuje porodici u kojoj su oba roditelja zaposlena za prvo i drugorođeno dijete, 500 KM ako je jedan od roditelja nezaposlen, 600 KM ukoliko su oba roditelja nezaposlena i samohranom nezaposlenom roditelju, a 700 KM za rođeno treće i svako naredno dijete u porodici bez obzira na radni status roditelja.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je novinarima da je sjednica bila uglavnom izvještajnog karaktera i da su usvojeni izvještaji o radu načelnika opštine i opštinske uprave za proteklu godinu, kao i izvještaji o radu opštinskih inspektora i komunalne policije.

Predsjednik Skupštine opštine Đoko Simić naveo je da je usvojen izvještaj o radu Skupštine i skupštinskih komisija za proteklu godinu.

Na današnjem zasjedanju usvojena je odluka o davanju saglasnosti na izdavanje garancije opštine Ugljevik za kreditno zaduženje Doma zdravlja Ugljevik.

Odbornici su prihvatili informacije o radu mjesnih zajednica u protekloj godini i o opštinskom stipendiranju, o stanju maloljetničke delinkvencije, kao i o stanju toplovodne mreže u Ugljeviku i pripremama za narednu sezonu grijanja.

Opština Ugljevik