Ugljevik: U ovoj godini za putnu infrastrukturu biće utrošeno 979.000 KM :: Semberija INFO ::

 

Ugljevik: U ovoj godini za putnu infrastrukturu biće utrošeno 979.000 KM


Za rekonstrukciju i asfaltiranje puteva na području opštine Ugljevik u ovoj godini će biti utrošeno 979.000 KM, rekao je načelnik ove lokalne zajednice Vasilije Perić.
– Planom kapitalnih ulaganja rekonstruisaćemo i asfaltirati puteve u mjesnim zajednicama Donja Trnova, Mezgraja, Ravno Polje, Korenita, Tutnjevac, Maleševci, kao i u centru Ugljevika – rekao je Perić.
On je dodao da će biti urađena rekonstrukcija i parkinga u Ugljeviku između boračkih zgrada i zgrade Opštinske uprave sa pristupnim saobraćajnicama.
 
Perić je napomenuo da će u toku ove godine za izgradnju objekata na području opštine biti utrošeno 551.428 KM.
– Izgradićemo novi objekat područne Osnovne škole `Aleksa Šantić` u Mjesnoj zajednici Ugljevik Selo, za šta je planirano 119.000 KM, a na taj način želimo da učenicima iz ruralnih sredina omogućimo dobre uslove za pohađanje škole – rekao je Perić.

On je najavio i izgradnju igrališta za djecu predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovnih škola kod gradskog trga, za šta je planirano 30.000 KM.
– Igralište će biti popločano dijelom gumenim pločama, a dijelom bi ostala zelana površina. Tu će biti postavljene različite sprave kao što su klackalice, ljuljaške, multifunkcionalni kompleksi sa kulom, kućicom, kompletno ograđeno radi zaštite djece od saobraćaja i opremljeno klupama za roditelje – naveo je Perić.
On je istakao da će se kapitalnim projektima voditi računa o ravnomjernom razvoju opštine Ugljevik.

​Izvor: Opština Ugljevik