UGLjEVIK: PROMOVISANA KNjIGA MAJORA MIJATOVIĆA - TRAGOVI JEDNOG VREMENA :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: PROMOVISANA KNjIGA MAJORA MIJATOVIĆA - TRAGOVI JEDNOG VREMENA


Knjiga majora Vojske Republike Srpske Radeta Mijatovića "Tragovi jednog vremena" promovisana je danas u ugljevičkom Centru za kulturu u ogranizaciji Boračke organizacije ove opštine.

Mijatović je rekao novinarima da knjiga svjedoči kako je protekli rat nametnut srpskom narodu i da je nastala na osnovu dnevnika koji je vodio pred početak i u toku odbrambeno-otadžbinskog rata.



"Srpski narod nije htio rat, ali neprijatelj se mnogo ranije pripremao i koristio priliku da rat nametne", istakao je Mijatović, navodeći da su neprijatelji pravili paravojne formacije sastavljene od kriminalaca i fundamentalista.

Prema riječima Mijatovića, srpski narod je nakon rata dobio svoju Republiku, a istinu o borbi srpskog naroda za slobodu i Republiku Srpsku treba čuvati.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković rekao je na promociji da je knjiga "Tragovi jednog vremena" svjedočenje o pravednoj borbi koju je vodila Vojska Republike Srpske.

"Posebno je važno promovisati ovakve knjige, da mladim naraštajima ostavimo istinu o borbi srpskog naroda u kojoj je stvorena Republika Srpska", poručio je Marinković.

​Opština Ugljevik