UGLjEVIK: OBILjEŽEN DAN BORACA REPUBLIKE SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: OBILjEŽEN DAN BORACA REPUBLIKE SRPSKE


Predsjedništvo ugljevičke Boračke organizacije zajedno sa načelnikom Ugljevika Vasilijem Perićem danas je polaganjem cvijeća na centralno spomen-obilježje poginulim borcima ove lokalne zajednice, kao i na spomen-statuu pukovniku Milanu Joviću na gradskom trgu obilježilo Dan boraca Republike Srpske.



Predsjednik Boračke organizacije Ugljevik Jovan Marinković čestitao je Dan boraca svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i podsjetio da su upravo oni najzaslužniji za odbranu Srpske.

“Prisjetili smo se naših poginulih saboraca, ali i svih muka kroz koje su prošli borci vojske Republike Srpske stvarajući državu srpskog naroda”, naglasio je Marinković.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić čestitao je borcima odbrambeno-otadžinskog rata izrazivši zahvalnost na doprinosu stvaranja Republike Srpske i odbrani srpskog naroda na ovim prostorima.

“Naša dužnost i obaveza je da se prisjećamo svih onih koji su položili živote za slobodu srpskog naroda, da pomažemo njihove porodice i potomke,  i da na ovaj način izrazimo zahvalnost svim borcima Vojske Republike Srpske za sve što su činili branivši srpski narod”, rekao je Perić novinarima.

U proteklom ratu je sa područja opštine Ugljevik poginuo 301 borac, a 648 ih je ranjeno.

Opština Ugljevik