POMEN SRPSKOM JUNAKU PUKOVNIKU MILANU JOVIĆU :: Semberija INFO ::

 

POMEN SRPSKOM JUNAKU PUKOVNIKU MILANU JOVIĆU


U Donjoj Trnovi kod Ugljevika danas je služen pomen heroju odbrambeno-otadžbinskog rata pukovniku Vojske Republike Srpske /VRS/ Milanu Joviću koji je poginuo 9. februara prije 28 godina.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković rekao je da je pukovnik Jović istinski junak odbrambeno-otadžbinskog rata koji je uvijek bio ispred svojih vojnika sa komandom - za mnom.

"Pukovnika Jovića rat je zatekao u Sloveniji, a nakon ratnih dejstava u Hrvatskoj došao je u rodni kraj da pomogne Vojsci Republike Srpske, gdje stupa na mjesto komandanta Prve majevičke brigade koju je napravio jednom od najboljih brigada", rekao je Marinković novinarima.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao je da je pukovnik Jović junak cjelokupnog podmajevičkog kraja i Republike Srpske.

"Sjećamo se svih junaka koji su život položili za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima i to je naša dužnost i obaveza, jer narod koji poštuje svoje najbolje sinove ima i budućnost", rekao je Perić.

Na groblju Gaj, gdje je sahranjen pukovnik Jović, počast su odali članovi porodice, nekadašnji saborci i prijatelji.

Prethodno je položeno cvijeće i na spomenik 18 poginulih boraca i šest civilnih žrtava rata u Donjoj Trnovi.

Pukovnik Milan Jović poginuo je 9. februara 1993. godine u selu Bilalići, gdje je predvodeći svoje borce pao pokošen rafalom nadomak muslimanskog uporišta Teočak.
Posthumno je odlikovan Ordenom Nemanjića.

Semberija info