KONSTITUISANA SKUPŠTINA UGLjEVIKA :: Semberija INFO ::

 

KONSTITUISANA SKUPŠTINA UGLjEVIKA


Na konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Ugljevik danas su izabrani predsjednik, potpredsjednik, vršilac dužnosti sekretara Skupštine, zamjenik načelnika i vršioci dužnosti načelnici opštinskih odjeljenja.

Skupštinsku većinu u novom sazivu čini koalicija SDS-a, PDP-a, NDP-a i SDA.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je izabran na prethodnim lokalnim izborima za šesti po redu mandat, čestitao je svim odbornicima na početku rada kao i izabranim funkcionerima.„U prethodnom periodu unaprijedili smo sve segmente života u Ugljeviku, od infrastrukture do kulturnog razvoja“, podsjetio je Perić.

On je najavio da u novom mandatu postoje planovi za dalji razvoj.

„Posebno ćemo se posvetiti pažnji  da održimo stanovništvo na ovom prostoru. Dodijeljivaćemo stimulativna sredstva privredi i poljoprivredi, a nezaobilazni poslovi su i na unapređenju infrastrukture“, rekao je Perić novinarima.Govoreći o odnosu snaga pozicije i opozicije Perić je istakao da bi njegova želja bila da sve parlamentarne stranke učestvuju u lokalnoj vlasti na dobrobit stanovnika Ugljevika.

Novoizabrani predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić rekao je da je skupštinska većina odraz izbornih rezultata na proteklim lokalnim izborima.

Simić je pozvao opozicione partije da se uključe u rad kroz parlament u izvršnu vlast opštine Ugljevik.

„Interes građana Ugljevika je da imamo dobru infrastrukturu, dobru privredu i poljoprivredu, kao i sve druge segmente života  i u tom pravcu ćemo i djelovati u budućem periodu“, rekao je Simić koji je bio na čelu lokalnog parlamenta i u prethodnom sazivu.

Šef kluba odbornika SNSD-a Zoran Lazić rekao je novinarima da je danas potpisan sporazum o zajedničkom opozicionom djelovanju od četiri politička subjekta koji predvodi SNSD a čini ih SP, NPS i DEMOS.

Lokalni parlament čine 23 odbornika, od kojih je devet odbornika SDS-a, šest SNSD-a, po dva Demosa i DNS-a, te po jedan odbornik NDP-a, PDP-a, SP-a i SDA.

​Opština Ugljevik