UGLjEVIK: ZA BOŽIĆ PO 100 KM PORODICAMA POGINULIH BORACA, RATNIM VOJNIM INVALIDIMA I DEMOBILISANIM BORCIMA :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: ZA BOŽIĆ PO 100 KM PORODICAMA POGINULIH BORACA, RATNIM VOJNIM INVALIDIMA I DEMOBILISANIM BORCIMA


Opština Ugljevik i Boračka organizacija ove lokalne zajednice darovali su za Božić po 100 KM za 296 porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida šeste kategorije i nezaposlenih demobilisanih boraca od šeste do desete kategorije.



Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao je da su ove kategorije stanovništva najzaslužnije za stvaranje Republike Srpske, za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima.

"Naša je dužnost i obaveza da im ukažemo poštovanje i nastavimo da radimo marljivo kako bi svi živjeli u slobodi", rekao je Perić na prijemu u Centru za kulturu.



Perić je zahvalio opštinskoj Boračkoj organizaciji za dobru saradnju i najavio još snažniju podršku lokalne uprave boračkim kategorijama stanovništva.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevik Jovan Marinković rekao je da dodjela novčanih sredstava uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića predstavlja znak pažnje i šalje poruku da porodice poginulih boraca Vojske Republike Srpske i ratni vojni invalidi ne smiju da budu zaboravljeni.



Prema njegovim riječima, u odbrambeno-otadžbinskom ratu poginuo je 301 borac Vojske Republike Srpske iz Ugljevika, a 238 njihovih porodica živi na području ove lokalne zajednice.

Predsjednik Odbora poginulih boraca Boračke organizacije Ugljevik Savo Milošević zahvalio je opštini Ugljevik za podršku.

Milošević, koji je otac poginulog borca, istakao je da se na ovaj način uljepšaju praznici boračkoj kategoriji u društvu.

Opština Ugljevik