UGLjEVIČKI VRTIĆ OBILjEŽIO SLAVU-NIKOLjDAN :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIČKI VRTIĆ OBILjEŽIO SLAVU-NIKOLjDAN


Dječiji vrtić „Duško Radović“ iz Ugljevika obilježio je danas, lomljenjem slavskog kolača krsnu slavu Svetog Nikolu čudotvorca-Nikoljdan.
 
Nakon slavskog obreda protojerej-stavrofor Milan Topić poželio je djeci i vaspitačima dobro zdravlje, dug život i Božiji blagoslov.
 
„Da bude puno djece u svim vrtićima, da se širi, da ima što više djece koji će pohađati vrtić. Neka Gospod molitvana Svetog oca Nikolaja, koji je zaštitnik djece i svih ljudi, onih koji pate, boluju stradaju, putnika, moreplovaca, podari svakog dobra“, poručio je Topić.
 
Direktor ove ustanove Mladen Stevanović istakao je da ova pedagoška godina ima preko 150 polaznika.
 
„Osnovna misao vodilja u našem radu je da vrtić kao mjesto zajedničkog življenja djece, bude nadogradnja porodičnom vaspitanju, pa se trudimo da obezbjedimo uslove da se djeca u vrtiću osjećaju zadovoljno, sigurno i srećno kao u svom domu“, rekao je Stevanović.
 
On je zahvalio roditeljima na saradnji i vaspitačima za svu ljubav koju poklanjaju djeci, i svojim svakodnevnim zalaganjem utiču na njihov razvoj.
 
„Težimo biti kvalitetan vrtić iz kojeg će djeca u svom srcu ponijeti lijepe i nezaboravne trenutke koje će zauvijek pamtiti“, dodao je Stevanović.
 
Slavi vrtića prisutvovao je i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je čestitao djeci i zaposlenima slavu uz želju da ih prati napredak, kao i svim građanima koji danas proslavljaju Svetog Nikolu.
 
„Vrtić je ostvario veliki napredak u prethodnom periodu, postoji potreba za proširenjem kapaciteta, a uskoro ćemo uraditi taj projekat i time omogućiti da sva djeca sa područja naše opštine pohađaju vrtić“, rekao je Perić.
 
On je izrazio zadovoljstvo jer je smanjena cijena cjelodnevnog boravka u vrtiću sa 130 KM na 95 KM što ga čini jednim od najpovoljnijih u Srpskoj.
 
Slava je proslavljena poštujući epidemiološke mjere, a kum slave je Boračka organizacija Ugljevika koja je svim polaznicima vrtića poklonila Nikoljdanske paketiće.