UGLjEVIK: LOVCI PODMAJEVICE OBILjEŽILI KRAJ LOVNE SEZONE :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: LOVCI PODMAJEVICE OBILjEŽILI KRAJ LOVNE SEZONE


Želimo obogatiti naše lovište

Na tradicionalnoj lovačkoj večeri Predsjednik Lovačkog udruženja "Dubrava" iz Zabrđa kod Ugljevika Milan Lazić ocijenio je uspješnom proteklu lovnu sezonu u kojoj je ulovljeno 14 srndaća, koliko je i bilo u lovnom planu.

"Ove godine smo u našem lovištu odstrijelili srndaća koji je ocijenjen zlatnom medaljom na ocjeni trofeja", istakao je Lazić. 

On je dodao da je ovogodišnji lov na sitnu divljač bio nešto slabiji, te da je vidljiv bio i nedostatak zeca.

 "U planu nam je da ove godine naše lovište obogatimo sa ovom divljači", rekao je Lazić novinarima. 

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić na lovačkoj večeri poželio je lovcima "dobar pogled" u budućem periodu i pohvalio rad Lovačkog udruženja "Dubrava".

"Lovci mnogo doprinose cijelom  podmajevičom kraju, prvenstveno na očuvanju divljači i prirode", naveo je Perić. 

On je najavio da će i u narednom periodu opština Ugljevik, u skladu sa svojim mogućnostima, pomagati sva tri lovačka udruženja sa teritorije ove opštine. 

Predsjednik Skupštine udruženja "Dubrave" Miodrag Simeunović rekao je da je ovo udruženje osnovano 1990. godine i da broji 120 članova. 

Lovočuvar lovišta "Dubrave" Đoko Marković rekao je novinarima da se lovište prostire na 5.500 hektara zemljišta, a od divljači najviše su zastupljeni zec, fazan i srneća divljač. 

On je dodao da od štetočina u ovom lovištu najviše ima lisica, ali i nešto malo šakala. 

Lovačkoj večeri prisustvovalo je 400 lovaca, predstavnici lovačkih udruženja susjednih opština, predstavnici  bratskog lovačkog udruženja "Crnjelovo" kao i predstavnici lovaca iz bratske Mjesne zajednice Susek iz Beočina u Srbiji. 

Najzaslužnijim lovcima dodijeljena su priznanja, a organizovana je lovačka tombola sa 58 nagrada čiji je nagradni fond iznosio 4.500 KM, a glavnu nagradu - lovačku pušku, donirao je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.