PERIĆ URUČIO PODSTICAJ MLADOM POLjOPRIVREDNIKU :: Semberija INFO ::

 

PERIĆ URUČIO PODSTICAJ MLADOM POLjOPRIVREDNIKU


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić obišao je danas poljoprivredne proizvođače u Donjoj i Gornjoj Trnovi i na licu mjesta uručio podsticaje.
 
Perić je, između ostalih posjetio domaćinstvo dvadesetčetverogodišnjeg poljoprivrednika Miloša Đokića iz Donje Trnove i uručio mu 3.000 KM podsticaja.
 
„Posebno mi je drago što je mladi čovjek  nosilac ovog velikog poljoprivrednog domaćinstva i on je najbolji primjer kako se radi u sesokim sredinama i ostaje na ovim prostorima“, rekao je Perić novinarima.
 
On je napomenuo da će opština Ugljevik za ovu godinu dodijeliti podsticaj poljoprivrednim proizvođačima u ukupnom iznosu do 250.000 KM.
 
„Poljoprivreda je važna i bitna, posebno se to vidjelo u ovom periodu vanrednog stanja, i zato je važno da se oslonimo na sopstvenu proizvodnju“, dodao je Perić i najavio da će od sljedeće godine opština Ugljevik donijeti poseban pravilnik o podsticajima za mlade poljoprivrednike u cilju osnaživanja seoskih domaćinstava i ostanka mladih na ovim prostorima.
 
„Stimulisaćemo sve mlade ljude koje se žele baviti poljoprivrednom proizvodnjom, da bi ostali u svom kraju, a u proteklom periodu opština Ugljevik je radila infrastukturne projekte od puteva, vodovoda, javne rasvjete, školskih objekta i stvoreni su uslovi u seoskim sredinama za ostanak stanovnika“, najavio je Perić.
 
Mladi poljoprivrednik Miloš Đokić kaže da u svom gazdinstvu ima 100 ovaca, sedam muznih krava i živinu te da obrađuje 200 dunuma zemlje uglavnom oranice.
 
„Podsticaj ću uložiti u izgradnju zgrade za krave muzare“, rekao je Đokić koji živi sa ocem, majkom, bratom i bakom.

Semberija info