UGLJEVIK: UREĐEN PROSTOR NA JEZERU MEZGRAJA :: Semberija INFO ::

 

UGLJEVIK: UREĐEN PROSTOR NA JEZERU MEZGRAJA


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić obišao je danas jezero u Mjesnoj zajednici Mezgraja gdje je uređen prostor za odmor i razonodu.
 
Perić je rekao da je jezero u Mezgraji predivna lokacija koja se pored ribolova može iskoristiti za turizam i rekreaciju, te najavio da će u narednom periodu na bolji način biti iskorišteni turistički potencijali opštine.
 
On je dodao da u okviru jezera Mezgraja opština Ugljevik u svom vlasništvu ima 100 hekatra zemlje.
 
"U blizini ovog jezera postoji još jedno i u narednom periodu opština Ugljevik će uraditi regulacioni plan gdje će se urediti cjelokupan prostor i omogućiti da se razvije turizam", rekao je Perić.
 
On je najavio da će se u Gornjoj Trnovi, graditi replika rodne kuće čuvenog guslava i pjesnika Filipa Višnjića.
 
"Imamo i mogućnost za razvoj vjerskog turizma, u blizini Gornje Trnove je i manastir Tavna kao i Novakova pećina, ali i brojne druge svetinje našeg kraja", dodao je Perić.
 
Prostor oko jezera uređen je u okviru akcije "Zajedno za Majevicu", u organizaciji Udruženja građana "Korijeni" iz Ugljevika.
 
Predsjednik Udruženja "Korijeni" Aleksandar Krstić rekao je da je ovaj projekat završen u saradnji sa Udruženjom mladih "Korak" iz opštine Sapna i uz podršku Instituta za razvoj mladih "Kult".

Semberija info