PERIĆ POSJETIO PORODICE KOJIMA SU IZGRAĐENE KUĆE UZ POMOĆ OPŠTINE :: Semberija INFO ::

 

PERIĆ POSJETIO PORODICE KOJIMA SU IZGRAĐENE KUĆE UZ POMOĆ OPŠTINE


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetio je danas šest porodica u Ravnom Polju, kojima je opština, uz podršku Razvojnog programa UN /UNDP/, izgradila kuće oštećene u klizištima 2014. godine.

Perić je rekao novinarima da je ukupno izgrađeno 12 stambenih objekata za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 250.000 KM.

"U Ravnom Polju smo dodijelili zemljište, kompletnu infrastrukturu, od priključaka struje i vode, kao i građevinskih dozvola za šest porodica", naveo je Perić.

Perić je dodao da opština Ugljevik ima poseban program stambenog zbrinjavanja porodica koje su stanju potrebe za šta je ove godine uloženo više od 100.000 KM.

Milka Gajić, koju je posjetio Perić, rekla da je tokom 2014. godine usljed klizišta morala da iseli iz kuće u Starom Ugljeviku, te da je uz podršku opštine i UNDP-a uspjela da izgradi novi stambeni objekat.

"Živim sa sinom, snajom i dva unuka i ovdje nam je lijepo", rekla je Gajićeva, koja je supruga poginulog borca Vojske Republike Srpske.



Zahvalnost opštini Ugljevik i UNDP-u izrazio je i Nebojša Grujičić koji je iz Gornje Trnove morao da napusti kuću zbog klizišta.

"U kući u Gornjoj Trnovi nema uslova za život, ovdje u Ravnom Polju mi je izgrađena nova kuća, a posao imam u firmi `Bors preporod` koju vodi Boračka organizacija Ugljevika", rekao je Grujičić.

​Opština Ugljevik