DJEČIJI VRTIĆ „DUŠKO RADOVIĆ“ UGLjEVIK – Druženje uz čaj sa Načelnikom Opštine :: Semberija INFO ::

 

DJEČIJI VRTIĆ „DUŠKO RADOVIĆ“ UGLjEVIK – Druženje uz čaj sa Načelnikom Opštine


Mališani Dječijeg vrtića “Duško Radović” organizovali su juče aktivnosti  vezane za pripremu i ispijanje čaja. Topli napitak, najdraži u  hladnim zimskim danima, danas nisu ispijali samo sa svojim drugarima iz grupe i vaspitačicama. Uz čaj i ugodno neformalno druženje najmlađi Ugljevičani imali su priliku upoznati i Načelnika opštine Ugljevik.



Pomoć roditelja, koji su nabavili i donijeli u vrtić razne čajeve, nije izostala.  Najmlađima su pomogle i  tete iz kuhinje koje su pripremile posuđe i vodu za čaj.

Da bi čaj bio još bolji i ljekovitiji u hladnim zimskim danima  djeca su  med i limun   dodavala po želji u svoj napitak.

Kako bi sve ovo bilo još potpunije, pobrinule su se bake donijevši u vrtić domaći džem i orahe. Tete iz kuhinje su spremile domaće  krofne. Vaspitačice su mališane upoznale sa kulturom ispijanja čaja, zemljom iz koje potiče i u kojoj se najviše pije, koji je omiljeni čaj kod nas, gdje se čaj pije s ledom, voćem ili mlijekom, koje vrste čajeva postoje…

U razgovoru sa Načelnikom mališani su saznali da je kamilica njegov omiljeni čaj, a najradije ga pije u društvu svojih kćerki. Nakon druženja uz čaj Načelnik je mališanima poklonio igračke i zaželio razigrano i bezbrižno djetinjstvo.

Izvor: Ugljevik Info