UGLjEVIK: MALIŠANI KOD NAČELNIKA PERIĆA U OKVIRU NEDJELjE DJETETA :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: MALIŠANI KOD NAČELNIKA PERIĆA U OKVIRU NEDJELjE DJETETA


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić danas je povodom Nedjelje djeteta organizovao prijem za mališane Dječijeg vrtića "Duško Radović", koji su mu poklonili voćku pomelo, koja simbolizuje prosperitet i sreću.

Perić je nakon prijema izrazio zadovoljstvo jer je ugostio najmlađe sugrađane i podsjetio da je Nedjelja djeteta prilika da se ukaže na dječija prava.



"Lokalna uprava posebnu brigu vodi o djeci koja pohađaju vrtić, a u protekloj godini smanjena je cijena cjelodnevnog boravka i sada iznosi 95 KM, a naša namjera je da proširimo kapacitet vrtića", izjavio je Perić novinarima.

On je naglasio da opština Ugljevik ima projekat koji sadrži aktivnosti koje se odnose na zdravo odrastanje djece, te da lokalna uprava finansira školu sporta, plivanja i drugih aktivnosti koje doprinose zdravom odrastanju.

Direktor vrtića Mladen Stevanović rekao je da se Nedjelja djeteta na ovim prostorima obilježava od 1989. godine i od tada mijenja, razvija i prilagođava programske ciljeve stvarnim potrebama i problemima djece.

"Cilj manifestacije je afirmisanje drugarstva, različitosti, njegovanje dječijeg stvaralaštva, poštovanje prava djeteta kroz zajedničke aktivnosti djece, vaspitača, porodice i društvene sredine", dodao je Stevanović.

Nedjelja djeteta u Ugljeviku, koja se ove godine obilježava pod sloganom "Zdravo tijelo, vedar duh", počela je posjetom Crvenom krstu, a svako dijete pripremilo je poklon nepoznatom drugu, bilo igračku, knjigu ili neki slatkiš.



Nakon posjete opštini, mališani su prolaznicima dijelili poruku o dječijim pravima.

Tokom današnjih aktivnosti mališani su bili maskirani u zdravo voće i povrće.

Prijemu kod načelnika Perića prisustvovali su i predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić i zamjenik načelnika Cvjetana Dragonjić.

​Opština Ugljevik