EPISKOP FOTIJE: SRPSKI NAROD IDE PUTEM KRSTA :: Semberija INFO ::

 

EPISKOP FOTIJE: SRPSKI NAROD IDE PUTEM KRSTA


Manastir Časnog krsta u Suvom Polju kod Bijeljine obilježio je danas krsnu slavu Vozdviženje Časnog krsta-Krstovdan.

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije nakon liturgije  poručio je da srpski narod ide putem Krsta.



Episkop Fotije istakao je da sve što je Bogoliko i Hristoliko jeste filosofija pravoslavnih ljudi i svakoga Srbina .

„Srpski narod ima golgotu, u današnje vrijeme to je raspeto i  mučeničko Kosovo ali i sva mjesta gdje smo stradali u novije vrijeme u logoru Jasenovac i drugim mjestima u Drugom svjetskom ratu ali i u odbrambeno-otadžbinskom ratu gdje je 30.000 Srba stradalo za Republiku Srpsku i oni su išli tim putem Krsta i Vasrkrsenja i zato je njihov put pobjedonosan i put koji daje slobodu i mogućnost da živimo  sa svojim norodom i svetinjama“, rekao je episkop Fotije.

Episkop Fotije   je izrazio nadu da će današnji lideri koji vode srpski narod voditi se filosofijom Krsta i Vaskrsenja te da će to biti putovoditelj u svim narednim duhovnim, političkim i životnim borbama srpskog naroda.



Među brojnim vjernicima manastirskoj slavi je prisustvovao i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je zamjenik predsjednika Eparhijskog upravnog odbora Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Perić je čestitavši slavu istakao da je upravo vjera pravoslavna i Srpska pravoslavna crkva održala srpski narod vijekovina unazad.

„Opština Ugljevik je zajedno sa gradom Bijeljina u proteklom periodu izgradila asfaltni put koji vodi Manstiru Časnog Krsta koji je posebno značajan za mještane ugljevičkih mjesnih zajednica Ravno Polje i Donja Trnova“, podsjtio je Perić i najavio dalju podršku lokalne uprave manastiru i Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj.

Opština Ugljevik