UGLjEVIK: DOBAR KVALITET I ROD KUKURUZA :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: DOBAR KVALITET I ROD KUKURUZA


Na parceli od šest hektara kukuruza poljoprivrednika Pere Jovića iz Donje Trnove kod Ugljevika danas je izvršen makro ogled koji je pokazao da je kukuruz u podmajevičkom kraju u odličnom stanju za ovaj vremenski period, rekao je rukovodilac vladinog Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Dragan Zarić.

Jović kaže da je zrno kukuruza zdravo i da bi rod trebao da bude dobar.



Načelnik Ugljevika Vasilije Perić, koji je prisustvovao ogledu, istakao je da je sjetvena površina na imanju Jovića jedna od najrodnijih u podmajevičkom kraju, koji je poznat po voćarstvu, ali ima i dobre uslove za proizvodnju kukuruza.

"Osim voćarstva i podizanja novih zasada, opština Ugljevik daje značajne podsticaje za nabavku nove mehanizacije, stimulišemo proizvođače koji se dominantno bave poljoprivredom, posebno višečlane porodice, dok ćemo za one koji imaju zasijan kukuruz i pšenicu na više od tri hektara davati podsticaj do 3.000 KM", rekao je Perić.

On je dodao da ova opština dodjeljuje podsticaje i za izgradnju objekata u vezi sa poljoprivredom, kao što su tovilišta i staje, te da značajna sredstva ulaže u izgradnju pristupnih puteva u ruralnom kraju.

Opština Ugljevik