ZAŠTITITI MLADE OD ISKUŠENjA SAVREMENOG ŽIVOTA :: Semberija INFO ::

 

ZAŠTITITI MLADE OD ISKUŠENjA SAVREMENOG ŽIVOTA


Svetosavska omladinska zajednica Ugljevik štiti mlade od iskušenja savremenog života i devijacija koje on nosi, uključujući ih u svoje projekte i humanitarni rad, istakao je predsjednik ove organizacije Marko Tomić.

Tomić je rekao da je izuzetno važno da se mladi okupljaju oko Crkve, te naveo da ova organizacija broji 50 članova - učenika osnovne i srednje škole, koji su uvijek spremni da pomognu, organizuju i realizuju brojne humanitarne aktivnosti. 

Svetosavska omladinska zajednica Ugljevik organizovala je tokom prošle godine niz aktivnosti, među kojima izdvajaju dva projekta - uređenje dvorišta u područnoj školi i projekat grijanja u školi u ugljevičkoj mjesnoj zajednici Mezgraja-Kose. 

Tomić je, najavljujući ovogodišnje aktivnosti, rekao Srni da je u toku priprema za Svetosavsku akademiju, koja će u čast prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja Svetog Save biti organizovana 24. januara u ugljevičkom Centru za kulturu. 

On je naveo da je ovogodišnja akademija dvanaesta po redu u organizaciji Svetosavske omladinske zajednice i napomenuo da u programu učestvuju đaci Osnovne škole "Aleksa Šantić" i srednjoškolskog centra "Mihailo Petrović Alas". 

"Svetosavska akademija održava se pod blagoslovom Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija, a u organizaciji učestvuje namjesništvo ugljevičko-janjsko, kao i Kulturno-umjetničko društvo `Rudar`", rekao je Tomić. 

Tomić je najavio da će, od redovnih aktivnosti u ovoj godini, biti realizovana i vaskršnja priredba, petrovdansko veče i niz humanitarnih aktivnosti, zajedno sa Kolom srpskih sestara "Sveta Marija Magdalina" iz Ugljevika. 

Svetosavska omladinska zajednica Ugljevik postoji od 2007. godine, a đeluje pri Hramu Svete Petke Paraskeve.