LOPARE: POČELA ŠKOLSKA GODINA :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: POČELA ŠKOLSKA GODINA


Na teritoriji opštine Lopare, kao i u cijeloj Republici Srpskoj počela je nova školska godina. U tri osnovne škole i srednjoškolskom centru na području Lopara ukupno je u školske klupe danas sjelo 807 učenika.


 
Čestitku, povodom početka nove školske godine, učenicima, nastavnicima i roditeljima uputio je načelnik opštine Lopare Rado Savić.

Čestitam početak nove školske godine, posebno đacima prvacima kojih je 63 ove godine. Nadam se da epidemiološka situacija biti bolja i povoljnija u narednom periodu, kako bi se omogućila normalna i nesmetana nastava, a što se tiče opštine Lopare tradicionalno smo pripremili poklone za đake prvake kao i ranijih godina, a ove godine opština je obezbijedila bezkontaktne toplomjere za sve osnovne škole i srednjoškolski centar u Loparama“- rekao jeSavić.

On je, sa saradnicima, posjetio Osnovnu školu „Sveti Sava“ Lopare, gdje prisustvovao blagoslovu za početak školske godine koji je služio arhijerejski namjesnik tuzlanski protojerej-stavrofor Stevo Jović.



„U ovoj školskoj godini naša škola broji 350 učenika, a u prve razrede je ove godine je upisano 40 prvačića, što je u odnosu na prethodne godine blago povećanje“ – istakao je Dragan Lukić, direktor OŠ Sveti Sava Lopare.

Lukić je načelniku i opštinskom rukovodstvu zahvalio na materijalnim, a svešteniku, kako je rekao, na duhovnim poklonima.