ODRŽANA BRDSKA TRKA: Novi rekord staze u Loparama :: Semberija INFO ::

 

ODRŽANA BRDSKA TRKA: Novi rekord staze u Loparama


Фото - Инфо Бијељина
U Tobutu kod Lopara održana je osma Brdska auto-trka „Lopare 2020“ na kojoj je u generalnom plasmanu pobjedu i titulu najboljeg vozača ponio Branimir Simić koji vozi za auto moto karting klub /AMKK/ „Optima motosport“ iz Bijeljine.

Simić je postigao najbolje vrijeme današnje trke od 1:48:998 minuta, što je novi rekord staze.

Titula najboljeg kluba i  ove godine odnio je auto karting klub AKK „Profesional“ Banja Luka.

Organizatori ove trke su AMKK Optima motorsport Bijeljina i Sportski auto-moto savez RS, a generalni pokrovitelj je bila opštine Lopare.

Pehar i nagradu najboljem takmičaru uručio je Rado Savić, načelnik opštine Lopare, koji je i otvorio trku.

Savić je novinarima, pred start trke rekao da očekuje sportski dan u kome će svi vozači imati motiva za pobjedu i novi rekord staze, a naglasio i važnost da trka protekne bezbijedno.

„Drago mi je što se i pored ovakve epidemiološke situacije ova brdska trka održava“, dodao je Savić.

Direktor trke „Lopare 2020“ Ranko Šunkić se zahvalio rukovodstvu opštine Lopare i u svojoj izjavi za medije istakao da nije bilo njihovog zalaganja da se ove godine održi trka u Loparama ne bi bilo ovogodišnjeg šampionata brdskih trka u Bosni i Hercegovini i otvorenog prvenstva Republike Srpske, jer je potrebno da se održi najmanje tri trke.

Trke su do sada održane u Vlasenici, Loparama i ostala je da se održi još trka u Slatini kod Banja Luke.

„Ovo mi je osmi nastup na brdskoj trci Lopare, 2012.godine sam bio zadnji put generalno prvi, a evo sad 2020.godine opet, uz rekord staze. Ovo mi je drugi rekord staze u karijeri. Imam jedan koji je ostao na Ustikolini, pošto se posle toga tamo nije više vozilo“, rekao je Branimir Simić.

​Info Bijeljina