LOPARE: GRADI SE KUĆA ZA DEMOBILISANOG BORCA :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: GRADI SE KUĆA ZA DEMOBILISANOG BORCA


Načelnik Lopara Rado Savić pokrenuo je akciju solidarnosti za izgradnju kuće demobilisanom borcu Radivoju Tomiću koji živi u naselju Priboj u drastično lošim uslovima.

„Tomić je odrastao u porodici sa još četrnaestero braće i sestara, teško je ranjen u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu i bavi se raznim poslovima kako bi obezbijedio kakvu-takvu egzistenciju“, rekao je Savić.

​​

Za novu kuću danas je izliven temelj, za šta je lokalna zajednica izdvojila 6.000 KM, a Savić je pozvao privrednike i sugrađane, koji to mogu, da pomognu u nabavci materijala i izvođenju radova, kako bi se izgradnja ubrzala i ostvario cilj da se Tomić stambeno zbrine prije zime.

 „Uslovi u kojima on živi su zaista nehumani, a cijeneći prije svega njegovo ljudsko dostojanstvo i ogroman doprinos koji je dao u otadžbinskom ratu, kada je i teško ranjen, mislim da je krajnje humano i potrebno da se cijela naša lokalna zajednica angažuje i da ovaj započeti projekat završimo tako da se prije zime Tomić useli u svoj dom“, ocijenio je Savić.

Tomić je rekao novinarima da je nakon godina teškog života u šupi zatražio pomoć od načelnika opštine Lopare i da je zahvalan svima koji su spremni da pomognu akciju izgradnje njegovog doma.