LOPARE: POMOĆ BOŽIĆIMA IZ JABLANICE ZA DOGRADNjU KUĆE :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: POMOĆ BOŽIĆIMA IZ JABLANICE ZA DOGRADNjU KUĆE


Četvoročlana porodica Cvijetina Božića iz Jablanice kod Lopara živi u teškim uslovima, a njihova prizemna kuća je pokrivena privremenim krovnim pokrivačem koji prokišnjava.

Na inicijativu Milenka Gašića i Stojana Stevanovića, članova Udruženja Majevičana u Švajcarskoj,  sprovedena je akcija prikupljanja sredstava za dogradnju i pokrivanje kuće ovoj porodici.

"Skupili smo 2.000 švajcarskih franaka i 150 KM za našeg prijatelja“,  rekao je novinarima
Milenko Gašić iz Jablanice, koji radi u Švajcarskoj.

On je dodao da pomoć koju su on, Stojan Stevanović  i ostali članovi Udruženja Majevičana prikupili treba da omogući bolji i kvalitetniji život porodici Božić.

„Opština Lopare  je podržala ovu akciju i pomoći će da se izgradi potkrovlje  i  novi krovni pokrivač kako bi se stvorili normalni uslovi za život ove porodice.Potrebno je oko 7.000 KM za neophodni materijal “, istakao je  istakao je Rado Savić, načelnik opštine.

Cvijetin Božić, koji je borac prve kategorije,  je izrazio zahvalnost humanim ljudima  koji su pomogli ovu akciju i nastavi.

"Zahvaljujem Milenku Gašiću i Stojanu Stevanoviću, koji su pokrenuli akciju skupljanja sredstava za dograđivanje i pokrivanje moje kuće, a posebno se zahvaljujem načelniku Radi Saviću i opštini koji će pomoći da akcija uspije", naglasio je Gašić.

Opština Lopare