U SAOBRAĆAJ PUŠTENA SANIRANA DIONICA REGIONALNOG PUTA U PIPERIMA :: Semberija INFO ::

 

U SAOBRAĆAJ PUŠTENA SANIRANA DIONICA REGIONALNOG PUTA U PIPERIMA


Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović i vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić svečano su danas u Piperima kod Lopara pustili u saobraćaj dionicu regionalnog puta Mačkovac-Piperi, na kojoj je sanirano devet klizišta, a za šta je izdvojeno 400.000 KM.

Popović je rekao da u opštini Lopare nije dobro stanje u vezi sa putnom mrežom, kao i mnogim drugim infrastrukturnim projektima, te da su u ovom području neophodna ulaganja u rehabilitaciju putne mreže.

On je rekao da je preduzeće “Putevi Republike Srpske”, uz podršku resornog ministarstva, saniralo ovaj put koji je oštećen zbog klizišta i poplava 2014. godine i dodatno je oštetio i onako lošu infrastrukturu.

Popović je ocijenio da preduzeće “Putevi Republike Srpske” reaguje tamo gdje je najneophodnije i iznalazi značajna sredststva kako bi saniralo posljedice poplava, te redovno održavalo regionalne i magistralne puteve.

“Na početku dionice puta Mačkovac-Piperi i dalje su postoje posljedice poplava i klizišta iz 2014. godine i neophodna su dodatna ulaganja da se bi građanima majevičkog kraja život učinio lakšim kada je riječ o komunikaciji”, rekao je Popović novinarima.

On je najavio da će u narednom periodu “Putevi Republike Srpske” i Ministarstvo saobraćaja i veze “imati senzibiliteta za potrebe građana ovog područja”.

“Ovde je sanirano devet klizišta, a najveći i najzahtjevniji je put Mačkovac-Piperi koji smo završili na radost mještana ovog kraja”, dodao je Popović.

Nešić je rekao da je izvršilac radova bilo preduzeće “Bijeljina put”, dok je sredstva u iznosu od 400.000 KM obezbijedilo preduzeća “Putevi Republike Srpske”.

On kaže da su sanacijom ovog puta građani ovog kraja dobili moderniju u bezbjedniju saobraćajnicu.

“Nastavićemo da radimo istim tempom i da saniramo sva klizišta u Republici Srpskoj”, rekao je Nešić i najavio dalju rehabilitaciju puta Trebinje-Ljubinje, pa dalje Ljubinje prema entitetskoj liniji, kao i put Milići-Vlasenica i Doboj-Šešlije-Modriča.

Kada je riječ o Bijeljini i Ugljeviku, rekao je Nešić, biće urađena pasarela, put Vršani-Bijeljina i obilaznica oko Ugljevika.

On je naveo da je preduzeće “Putevi Republike Srpske” dobilo pozitivan revizorski izvještaj nakon 11 godina, u kome se jasno kaže da su sva sredstva utrošena u skladu sa zakonom.

Jedan od inicijatora projekta sanacije puta Mačkovac-Piperi i doskorašnji zamjenik načelnika Lopara Srećko Ilić zahvalio je “Putevima Republike Srpske” i resornom ministarstvu na uspješno završenom projektu na radost građana ovog dijela majevičke opštine.

“Uspostavljena je bolja putna komunikacija mještana ovog kraja sa centrom opštine, a što doprinosi boljim uslovima života”, rekao je Ilić novinarima.