IZGRADNjA KUĆE ZA PORODICU POGINULOG BORCA (FOTO) :: Semberija INFO ::

 

IZGRADNjA KUĆE ZA PORODICU POGINULOG BORCA (FOTO)


Načelnik opštine Lopare Rado Savić i predsjednik Skupšine opštine Milenko Ristić posjetili su danas porodicu poginulog borca Mihaila Tešića iz Kozjaka, kojoj je za igradnju nove porodične kuće iz lokalnog budžeta obezbijeđeno 5.000 KM.

"Posjetili smo danas porodicu Tešić povodom pokrivanja njihove nove porodične kuće. Temelj kuće urađen je uz pomoć sredstava Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Srpske, a nakon toga je pokrenuta akcija u kojoj su učestvovali opština, mještani, privrednici i volonteri `Majevički akcijaši`, tako se danas došlo do krova", naveo je Savić.

On je dodao da imaju obećanje privrednog društva "SAS" iz Priboja da će pomoći u opremanju enterijera, kako bi se porodica Tešić mogla useliti.

Savić je čestitao porodici Tešić pokrivanje kuće i dodao da je problem i pristupni put, te da se nada da će se i po tom pitanju nešto uraditi s obzirom da sve veći broj ljudi na tom dijelu Majevice, ispod Međednika, kupuje placeve i gradi vikendice.
 

Zvedana Dejić iz udruženja "Majevički akcijaši" rekla je da su aktivisti došli da pomognu njihovom članu - Goranu Tešiću, sinu poginulog borca, saopšteno je iz informativne službe opštine Lopare.

"Želimo da damo mali doprinos i drago mi je što će njegova kuća uskoro biti završena i što su mu mnogi pomogli“, dodala je ona.

Petra Tešić, supruga poginulog borca Mihaila Tešića, zahvalila je svima koji su pomogli da staru, trošnu kuću zamijene novom.

"Danas i sutra kuću pokrivamo, zahvaljujući rukovodstvu opštine, posebno Milenku Ristiću, koji je ovo organizovao i svim ljudima koji su doprinijeli, a ako ima još neko da pomogne dobro bi došlo. Potrebno je kuću malterisati i uraditi unutra", dodala je Tešićeva.