MEDIĆI IZ MILINOG SELA SVE BLIŽE USELjENjU U NOVI DOM :: Semberija INFO ::

 

MEDIĆI IZ MILINOG SELA SVE BLIŽE USELjENjU U NOVI DOM


Bračni par Slavka i Zoran Medić iz Milinog Sela, opština Lopare, koji svoj poodmakli životni vijek provode u staroj kući, neuslovnoj za život, sada se mogu nadati useljenju u novu kuću, koja izgrađena i pokrivena zahvaljujući donacijama humanih ljudi.

Na inicijativu Zorice Dokić iz Udruženja žena Milinog Sela krenulo se u ovu humanitarnu akciju, kojoj su odazvali tri anonimna donatora, pojedinci, preduzeća, humanitarno udruženje Trojeručica, Udruženje Majevičana u Švajcarskoj, RTV BN i opština Lopare.

„Osjećamo se sretni kad vidimo da smo nekom napravili sreću.“ – rekao je u svojoj izjavi za medije Vladimir Medić vlasnik preduzeća „Medić trans“ iz Šipova, koji je donirao komplet krovnu konstrukciju i crijep. Na današnjoj svečanosti, gdje su donatorima uručene zahvalnice, Medić darovao još 1000 KM za nastavak radova.

„Opština Lopare se priključila humanitarnoj akciji koje je povelo Udruženje žena iz Milinog Sela. Uplatili smo iz lokalnog budžeta 3000 KM za ovu akciju. Drago mi je da ima ljudi koji se bave humanitarnim radom i čiji su rezultati jasni i vidljivi i takođe želim da čestitam porodici Medić što će uskoro moći da se useli u novi dom.“ – izjavio je Rado Savić, načelnik opštine Lopare.

Savić je dodao da se u rekordno kratkom roku došlo od inicijative do izgradnje kuće i da su danas svi koji su bili prisutni u Milinom selu mogli se i lično uvjeriti i da to treba biti i podstrek za slične akcije u budućnosti.

Radovi na uređenju doma za Mediće se nastavljaju, a svi koji žele da pomognu mogu kontaktirati predsjednicu Udruženja žena Milinog sela, Zoricu Dokić na broj telefona 066/972-974 ili svoje priloge uplatiti na žiro račun broj:

554-003-00000752-55 koji je otvoren u Našoj banci (bivša Pavlović banka)